30.png
 

Ik ben Kat. Ik ben geboren en opgegroeid in Praag en woon sinds 1991 in Nederland. Na mijn studie aan de Kunstacademie (HKU) in Hilversum ben ik begonnen als creatief bij MTV Networks. Vijf jaar geleden ben ik voor mezelf begonnen als freelance graphic designer. Paar jaar erna begon ik ook mijn fotografie waardigheden te ontwikkelen. Sindsdien heb ik onder de naam IAMKAT aan verschillende projecten over de hele wereld mogen werken.
Fotografie is op dit moment mijn grootste passie, naast muziek en portretfotografie vind ik het geweldig om kinderen te fotograferen. Zowel voor commercieel als voor privé gebruik.
Ik maak bijzondere en unieke portretten van kinderen. Juist omdat een foto van een kind ‘altijd wel leuk is’ moet je er iets aan toevoegen waardoor het de gemiddelde foto overstijgt. Ik maak het mezelf daarom nooit makkelijk. Ik wil een spontane foto van een kind maken en een kunstwerk tegelijk. 
Een ongekunsteld kunstwerk eigenlijk. Ik fotografeer kinderen terwijl ze kind zijn. Ik laat ze niet poseren of dingen doen die ze normaal nooit zouden doen. Ik maak op een ongedwongen manier contact en fotografeer ze eigenlijk tussendoor. Dit levert de meest oorspronkelijke beelden op. Ongekunsteld, eerlijk en puur.

In 2016 ben ik geselecteerd als de New Dutch Photography Talent 2016 door het GUP magazine voor het boek genaamd 'NEW'. Deze jaarlijkse uitgave vertegenwoordigd 100 opkomende fotografen van dit moment.

Wilt u meer weten, neem dan gerust eens contact met me op.

NL/EN